Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Tuesday, 17 June 2014

WORLD CUP 2014 - Pemain Croatia tidak mahu jumpa mediaNiko Kovac

RIO DE JANEIRO - Pemain-pemain Croatia enggan melayan para wartawan yang membuat liputan Piala Dunia apabila gambar mereka mandi bogel di kolam mandi hotel penginapan pasukan itu tersebar.

Dua jurugambar menyorok di semak berdekatan dan merakam kejadian itu serta gambar tersebut tersebar melalui beberapa saluran media dalam talian.

Pengurus pasukan Croatia, Niko Kovac yang berang dengan perkara tersebut menyatakan rasa marahnya kepada para wartawan di kem latihan pasukannya, Praia do Forte.

"Saya tidak boleh memaksa mereka untuk berjumpa dengan kamu semua setelah apa yang anda lakukan kepada para pemain dan keluarga mereka.

"Apa perasaan anda jika seseorang mengambil gambar kamu berbogel? Para pemain mengesahkan bahawa mereka tidak mahu lagi berjumpa dengan anda semua dan saya tidak tahu tindakan tersebut akan berakhir esok atau sehingga tamatnya kempen Piala Dunia kami," katanya.

Menurutnya lagi, Kovac menghormati pendapat para pemainnya dan menyedari tugasan yang perlu dilakukan wartawan, namun kejadian tersebut menjatuhkan imej pasukannya apabila seluruh dunia sudah melihat gambar-gambar tersebut.

Croatia akan menentang Cameroon dalam cuaca panas dan lembap kawasan bandar Amazon esok dalam perlawanan yang harus dimenangi oleh kedua-dua pasukan setelah tewas dalam perlawanan pembukaan masing-masing. - AGENSI

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan_Luar_Negara/20140617/sl_06/Pemain-Croatia-tidak-mahu-jumpa-media#ixzz34rDfYd4z  © Utusan Melayu (M) Bhd 


No comments: