Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Tuesday, 4 March 2014

BN guna pendekatan 'menyerang'


Muhyiddin Yassin menyampaikan ucapan selepas mengimamkan solat asar bersama jemaah Surau Al Istiqamah di Taman Angkasa Indah, Kajang, Selangor, semalam. - BERNAMA

HULU LANGAT 3 Mac - Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Barisan Nasional (BN) akan menggunakan pendekatan 'menyerang' dalam berhadapan gelora yang bakal dibangkitkan parti lawan sepanjang kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang bermula Selasa minggu depan.

Timbalan Perdana Menteri berkata, sekalipun dilihat sebagai underdog, suhu politik ketika ini tidak memungkinkan BN hanya perlu bertahan, sebaliknya kelemahan parti lawan juga perlu didedahkan untuk pengetahuan umum.

"Kalau kita hanya bersikap bertahan, kita akan dilihat lemah, sedangkan kita juga ada banyak maklumat berkenaan parti lawan termasuk wakil Bebas yang dikatakan bakal bertanding.

"Kita faham dan tahu kemelut yang dihadapi Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta dasar-dasar yang dibawa yang jelas tidak memberi kebaikan kepada rakyat, termasuk penduduk di Kajang," katanya dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat jentera BN di pejabat UMNO Hulu Langat di sini hari ini.

Yang hadir sama Pengarah BN bagi PRK DUN Kajang, Datuk Seri Noh Omar; Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai dan calon BN, Datin Paduka Chew Mei Fun.

Muhyiddin, yang juga Timbalan Pengerusi BN turut menarik perhatian bahawa gabungan itu tidak akan menyerang peribadi lawan sepanjang kempen, sebaliknya lebih mengutamakan penerangan berkenaan perkara yang berkaitan kepentingan rakyat.

Beliau berkata, BN kini sudah bersedia sepenuhnya untuk berjuang habis-habisan, malah semua gerak kerja ke arah itu sudah dilaksanakan sepenuhnya.

Muhyiddin berkata, mesyuarat yang diadakan hari ini lebih kepada menyelaras gerak kerja serta menetapkan tanggungjawab mengikut Pusat Daerah Mengundi masing-masing.

"Lebih utama, saya tekankan dalam pilihan raya, rakyat adalah raja, sebab itu jentera kempen perlu memberi keutamaan pengundi dan penduduk di mana mereka ditugaskan," katanya.

Pilihan raya kecil dijadual berlangsung 23 Mac ini menyaksikan Mei Fun bakal berdepan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan calon Bebas, antaranya bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim.

Pilihan raya kecil itu diadakan berikutan peletakan jawatan secara mengejut penyandangnya Lee Chin Cheh daripada PKR pada 27 Januari lepas bagi memberi laluan kepada Anwar untuk bertanding. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20140304/po_01/BN-guna-pendekatan-menyerang#ixzz2ux5xzjBr  © Utusan Melayu (M) Bhd No comments: