Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Friday, 26 September 2014

SUKAN ASIA 2014 : Arul gembira persembahan skuad


PEMAIN Malaysia, Muhammad Shahril Saabah terjatuh setelah diasak oleh pemain Korea Selatan, Jang Jong-Yun (kanan) dalam perlawanan di Stadium Seonhak semalam. Korea Selatan menang 2-1. - AFP

INCHEON - Biarpun tewas 2-1 kepada Korea Selatan namun skuad hoki lelaki negara tetap tidak memberikan laluan mudah kepada tuan rumah dalam saingan peringkat Kumpulan A di Stadium Seonhak semalam.

Jurulatih Arul Selvaraj berkata, sekiranya anak-anak buahnya terus mengekalkan prestasi sama maka mereka tiada masalah untuk meraih kemenangan dalam aksi menentang Jepun pada Sabtu ini.

"Saya gembira dengan persembahan pemain dan mereka mempamerkan peningkatan positif sejak perlawanan pertama.

"Sewaktu perlawanan tadi kami mengawal perlawanan dengan cukup baik sebelum gol pertama Korea Selatan diraih," katanya.

Jaringan tuan rumah hanya mampu diraih menerusi pukulan sudut penalti, kedua-duanya oleh Nam Hyun-Woo pada minit ke-24 dan 43, selepas gagal menembusi pertahanan skuad negara untuk mendapatkan gol padang.

Malaysia cuba mencari gol menerusi beberapa serangan balas pantas pemain penyerang.

Kerja keras pasukan akhirnya membolehkan Malaysia meraih gol pada minit ke-59 menerusi Muhammad Marhan Mohd. Jalil.

Sementara itu, Hyun-Woo mengakui pasukannya terpaksa bekerja keras untuk mendapatkan kemenangan kerana pertahanan Malaysia terlalu sukar dibolosi.

"Kami telah diberikan cabaran sengit oleh pasukan lawan dan pada awal perlawanan semua yang kami rancang tidak menjadi," katanya. - UTUSAN

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20140926/su_05/Arul-gembira-persembahan-skuad#ixzz3EP8zSFZ6  © Utusan Melayu (M) Bhd No comments: