Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Tuesday, 5 August 2014

SUKAN KOMANWEL : Faktor kepenatan gangsa terlepas daripada genggaman


PEMAIN beregu wanita negara Lai Pei Jing (kiri) mengakui kepenatan setelah terpaksa beraksi dalam empat perlawanan dalam hari yang sama menyebabkan dia dan pasangannya Lim Yin Loo gagal untuk meraih gangsa buat Malaysia pada Sukan Komanwel di Glasgow, Scotland, semalam. - BERNAMA

GLASGOW - Faktor kepenatan menjadi punca kekalahan tiga wakil badminton negara dalam perlawanan penentuan pingat gangsa pada Sukan Komanwel di Emirates Arena, semalam.

Belum sempat berehat daripada aksi separuh akhir, beregu campuran negara Chan Peng Soon-Lai Pei Jing perlu menentang pasukan tuan rumah, Scotland, Robert Blair-Imogien Bankier, namun keputusan tidak memihak kepada mereka apabila tewas 17-21, 11-21.

Pei Jing juga perlu memikul satu lagi tugas iaitu bergandingan dengan Lim Yin Loo dalam saingan beregu wanita menentang Gabriel Adcock-Lauren Smith dari England.

Pei Jing-Yin Loo terpaksa akur dengan kelebihan pencabar mereka, Gabriel-Lauren, walaupun mendahului set pertama 21-16, namun kalah dalam dua set seterusnya iaitu 15-21 dan 16-21.

Turut mengalami nasib sama ialah pemain perseorangan wanita Tee Jing Yi apabila dikecewakan wakil dari India P V Sindhu dengan kekalahan straight set 21-23, 9-21.

Bagi Pei Jing, dia mengakui terlalu penat kerana perlu beraksi dalam empat pertemuan, semalam iaitu dua dalam pusingan separuh akhir serta dua aksi lagi perlawanan penentuan tempat ketiga dan keempat.

"Saya tidak tahu kenapa pihak pengurusan mengadakan perlawanan separuh akhir dan perlawanan penentuan gangsa pada hari yang sama. Saya hanya sempat berehat selama dua jam sahaja.

"Kalau perlawanan penentuan pingat gangsa tidak diadakan hari ini (semalam) saya yakin kami (beregu campuran dan beregu wanita) mempunyai peluang untuk meraih pingat untuk kontinjen negara," kata Pei Jing. - BERNAMA

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20140804/su_08/Faktor-kepenatan-gangsa-terlepas-daripada-genggaman#ixzz39UjTQSnN  © Utusan Melayu (M) Bhd No comments: