Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Monday, 11 August 2014

palestin : Kumpulan kedua Misi Kemanusiaan Gaza berlepas ke Mesir


Anwar Hamadto Kassem Al-Agha (tengah) bergambar bersama kumpulan kedua Misi Bantuan Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia sebelum berlepas ke Kaherah, Mesir di KLIA, semalam. - BERNAMA

SEPANG 9 Ogos - Kumpulan kedua Misi Kemanusiaan Gaza anjuran Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) yang terdiri daripada 20 orang berlepas ke Mesir hari ini bagi menyalurkan bantuan kepada penduduk Palestin yang sengsara akibat kezaliman tentera Israel.

Mereka terdiri daripada petugas media, pasukan perubatan dan sukarelawan diketuai oleh Exco Pemuda UMNO, Armand Azha Abu Hanifah.

Pelepasan mereka disaksikan Duta Palestin ke Malaysia, Dr. Anwar Hamadto Kassem Al-Agha yang hadir bagi memberi sokongan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini hari ini.

Menurut Armand Azha, kumpulan kali ini membawa beberapa tan bekalan tambahan iaitu ubat-ubatan dan selimut yang sangat diperlukan oleh para penduduk di wilayah bergolak tersebut.

"Bekalan itu merupakan bantuan tambahan selepas kumpulan pertama yang tiba di Mesir meninjau keperluan barangan telah memaklumkan berhubung perkara berkenaan kepada kita baru-baru ini.

"Insya-Allah, jika tiada masalah, kumpulan ketiga diketuai Presiden Kelab Putera 1M (KP1M), Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim akan bersama semua anggota misi dengan beliau akan berlepas ke sempadan Rafah pada 12 Ogos ini," katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Dalam pada itu, Anwar mengucapkan terima kasih dan menghargai bantuan yang dihulurkan oleh rakyat Malaysia kepada penduduk Palestin di Gaza setelah menghadapi pelbagai kesulitan akibat serangan bertalu-talu tentera Israel.

"Palestin menghargai pengorbanan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak termasuk misi KP1M yang bekerja keras demi membantu saudara seagama di Gaza, Palestin," katanya.

"Atas semangat 1Malaysia itu, semangat 1Palestin telah ditonjolkan oleh rakyat negara ini dengan usaha sebegini," katanya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140810/dn_13/Kumpulan-kedua-Misi-Kemanusiaan-Gaza-berlepas-ke-Mesir#ixzz3A2w2N4BC  © Utusan Melayu (M) Bhd No comments: