Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Monday, 3 November 2014

POLITIK : Mengapa PKR belum laporkan salah laku Abdul Khalid?

03 November 2014 1:56 AM

KUALA LUMPUR 2 Nov. – Parti Keadilan Rakyat (PKR) dipersoalkan kerana masih belum membuat laporan berhubung dakwaan salah laku Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kepada pihak berkuasa selepas dua bulan bekas Menteri Besar Selangor itu dipecat daripada parti.

Faekah Husin

Pegawai Khas kepada Abdul Khalid, Faekah Husin berkata, ‘dalil’ puluhan muka surat yang kononnya mengandungi butiran tentang salah laku Ahli Parlimen Bandar Tun Razak itu kini terus dilupakan.

Menurut beliau, rakyat masih ingat antara tuduhan yang dikenakan terhadap Abdul Khalid adalah isu perjanjian penstrukturan semula bekalan air Selangor dan projek lebuh raya Kinrara-Damansara (Kidex).

“Akhirnya hari ini, Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali tanpa segan silu mengumumkan bahawa penstrukturan semula air hendaklah dipercepatkan dan menyalahkan Kerajaan Persekutuan yang dikatakan mahu melewat-lewatkan proses.

“Beliau turut mengumumkan projek Kidex akan diteruskan kerana mampu memperbaiki keadaan lalu lintas,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Faekah menambah, rakyat kini dalam keadaan terpinga-pinga kerana isu-isu besar yang dikaitkan dengan Abdul Khalid kini berkubur dan segala keputusan yang dibuatnya semasa menjadi menteri besar diperakui secara senyap serta tanpa rasa malu oleh PKR.

Beliau turut mengecam tindakan ahli-ahli PKR yang memberi tekanan kepada Abdul Khalid untuk meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Bandar Tun Razak dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelabuhan Klang.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/politik/mengapa-pkr-belum-laporkan-salah-laku-abdul-khalid-1.20060#sthash.YxYWFmdr.dpuf

No comments: