Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Monday, 29 December 2014

Dapatkan maklumat sebelum membantu – Muhyiddin

29 Disember 2014 2:54 AM


TIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mendengar penerangan daripada Pengarah Hal Ehwal Korporat dan Perhubungan Kerajaan Tesco, Datuk Azlam Shah Alias (kiri) mengenai bekalan barangan keperluan mangsa banjir pada lawatan ke pusat pengumpulan makanan misi bantuan kemanusiaan banjir di Tesco Ara Damansara, Selangor, semalam. Turut sama Ketua Pegawai Operasi Astro, Henry Tan (tiga, kiri). – UTU SAN /MOH D. NAJIB MOHD. NOR

KUALA LUMPUR 28 Dis – Orang ramai dinasihatkan supaya mendapatkan maklumat terlebih dahulu daripada pihak-pihak bertanggungjawab di pusat-pusat pemindahan dan pengumpulan barangan bantuan banjir mengenai jenis ‘barangan kritikal’ yang diperlukan mangsa banjir sebelum membuat sumbangan.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, hal demikian bagi mengelakkan berlakunya lambakan sesuatu barangan sekali gus menyebabkan pembaziran dan tidak memberi manfaat kepada mangsa banjir.

“Maklumat boleh didapatkan daripada pihak Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Pangkalan Udara Subang atau Jabatan Kebajikan Masyarakat yang bertugas di pusat-pusat pemindahan banjir.

“Mereka akan memberi nasihat mengenai barangan apa yang diperlukan mangsa banjir ketika ini. Contohnya, Kalau dah banyak beras dikumpulkan, mungkin boleh sumbangkan barangan lain seperti gula, susu tepung dan lampin untuk kanak-kanak atau air bersih. Jadi kita fokus untuk memberi bantuan barangan tersebut,’’ katanya.

Beliau berkata demikian selepas melepaskan tiga buah treler 40 tan yang membawa barangan bantuan banjir sumbangan Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro) dan Tesco Stores (Malaysia) Sdn. Bhd. (Tesco) menerusi Projek Bantuan Banjir Astro Kasih ke Pangkalan Udara Subang di Pasar raya Tesco Ara Damansara, dekat sini hari ini.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/dapatkan-maklumat-sebelum-membantu-8211-muhyiddin-1.42219#sthash.oOfs17pW.dpuf


No comments: