Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Wednesday, 26 August 2015

BERSIH 4 : Polis jamin tidak guna taser gun

26 Ogos 2015 1:47 AM


KUALA LUMPUR 25 Ogos – Polis Diraja Malaysia (PDRM) memberi jaminan tidak akan menggunakan senjata renjat (Taser gun) terhadap peserta yang menyertai perhimpunan Bersih 4.0 yang bakal diadakan pada hujung minggu ini.

Noor Rashid Ibrahim

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata, walau bagaimanapun, senjata berkenaan akan digunakan pihaknya dalam kes jenayah lain pada masa depan bagi melumpuhkan sementara penjenayah yang terlibat.

Menurut beliau, senjata tersebut sememangnya dimiliki PDRM dan sedang diagih-agihkan ke pelbagai peringkat dalam pasukan kese­lamatan itu.

“Taser gun ini dapat melumpuhkan sementara atau melemahkan pesalah atau penjenayah tapi belum lagi digunakan untuk perhimpunan Bersih.

“Di masa hadapan kita (PDRM) akan lebih banyak guna taser gun ini,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas menghadiri majlis pelancaran laman web iSelamat.my di sini hari ini yang disempurnakan oleh Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Halimah Mohamed Sadique.

Semalam, sebuah akhbar tempatan melaporkan bahawa polis akan menggunakan senjata itu terhadap peserta perhimpunan tersebut jika berlaku insiden rusuhan atau keganasan.

Dalam pada itu, Noor Rashid meminta kerjasama masyarakat yang menyertai perhimpunan supaya lebih bertanggungjawab walaupun mereka mempunyai hak kebebasan bersuara.

Tegas beliau, polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana peserta yang melanggar peraturan pada perhimpunan itu nanti.

“Kita benarkan apa juga hak rakyat untuk berhimpun. Tetapi masyarakat juga mempunyai tanggungjawab untuk pastikan perhimpunan itu tidak ganggu orang lain,” katanya.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/polis-jamin-tidak-guna-taser-gun-1.128628#sthash.7NwzWYzQ.dpuf

1 comment:

IBU TIJA said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA