Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58
SALAM KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 58

Friday, 18 March 2016

Jawatan Tun Mahathir sebagai Penaung Mubarak lucut serta-merta

NORMAIRAH JAMALUDDIN | 17 Mac 2016 2:21 PM
KUALA LUMPUR 17 Mac – Jawatan Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai Penaung Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) terlucut serta-merta setelah beliau keluar daripada UMNO pada 1 Mac lalu.

Presiden Mubarak, Tan Sri Abdul Aziz Rahman berkata, secara logiknya jawatan Dr. Mahathir sebagai penaung akan terlucut kerana beliau tidak lagi menjadi ahli UMNO dan pihaknya berharap beliau maklum mengenai perkara itu.

“Beliau secara jelas telah lari daripada matlamat dan objektif penubuhan Mubarak iaitu bertindak sebagai sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang menyokong kerajaan bukan menentang.

“Apabila Dr. Mahathir keluar kali kedua daripada UMNO, bertemu pula dengan parti lawan yang menentang Barisan Nasional (BN), jadi kita buat keputusan untuk mengucapkan ‘terima kasih’ kepada beliau,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas menandatangani kenyataan bersama dengan 43 NGO Malaysia yang menentang gerakan menggulingkan kerajaan. - UTUSAN ONLINE

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/politik/jawatan-tun-mahathir-sebagai-penaung-mubarak-lucut-serta-merta-1.201561#sthash.kZFZL61C.dpuf


No comments: